Gyakran ismételt kérdések

Ha ma megrendelem, mikor kapom meg az árut?

Amennyiben a megrendelését hétköznap 11:00 óráig leadja és a termék raktáron van, úgy a következő munkanapon 8.00 és 16.00 óra között megtörténik a kiszállítás. Ha a személyes átvételt választja, akkor telephelyünkön 1163 Budapest, Cziráki utca 26-32 szám alatt át tudja venni 8.00 és 16.00 óra között.

Mennyibe kerül a szállítás?

Magyarország területén a GLS csomagküldő szolgálattal szállíttatunk. A szállítás díj a megadott áru súlyától, illetve a fizetés módjától függ. Minden esetben a bevásárló kosár részeként fel van tűntetve.

Külföldre szállítanak?

Igen, szállítunk. A megrendelést követően a szállítási címnél ki tudja választani a kívánt országot. Amennyiben nem találja, úgy kérjük lépjen kapcsolatba munkatársunkkal az uzlet@papirtaska-uzlet.hu email címen vagy a +36 30 989 3554, + 36 30 293 7506 telefonszámok valamelyikén.

Rossz árut rendeltem, mi a teendőm?

14 napja van a nemkívánt áruk visszaszolgáltatására. Csak az eredeti csomagolásban lévő, sértetlen termékeket tudjuk kicserélni. Kérjük, hívjon bennünket a +36 30 989 3554, + 36 30 293 7506 telefonszámok egyikén és jelezze visszaküldési szándékát, hogy mihamarabb megtehessük a szükséges intézkedéseket.

Nem tartózkodtam a szállítási címen, mikor kapom meg a csomagot?

Amennyiben a futárszolgálat megkísérelte kézbesíteni a csomagot, de nem tartózkodott a megadott címen, másnap újabb kísérletet tesz a kézbesítésre. Ha a másodszori kísérlet is meghiúsul, akkor a csomag visszaérkezik hozzánk. Ha ismételten futárszolgálatunkat választja, a kiszállítás menete megismétlődik és díja újbóli felszámolásra kerül.

Hibás, sérült terméket kaptam, mi a teendő?

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy termékeink megfelelő minőségben érkezzenek meg, amennyiben mégis hibás árut talál a csomagban, kérjük, haladéktalanul jelezze a +36 30 989 3554, + 36 30 293 7506 telefonszámok valamelyikén.

A megrendelt termék nem érkezett meg időben, mit tegyek?

Minden esetben a megrendelés beérkezéséről visszaigazolást küldünk az Ön által megadott e-mail címre. Amennyiben a megrendelés mennyisége meghaladja raktárkészletünket, úgy haladéktalanul felvesszük Önnel a kapcsolatot és 1-2 napon belül pótoljuk a hiányzó mennyiséget. A kiszállítás várható időpontjáról tájékoztatjuk.

Amennyiben a csomagszállító vállalat esett késedelembe, pl. extrém időjárási körülmények miatt, úgy a csomagszám alapján nyomon tudjuk követni a vállalat webes felületén a csomag útját, valamint felvesszük a kapcsolatot a szállító vállalattal.

Nem kaptam számlát, hogyan lehet pótolni?

Minden esetben a számlát az áruval együtt, a csomaghoz mellékelve küldjük el. Amennyiben postán szeretné megkapni, kérjük jelezze előre. Lehetőség van számla másolat küldésére, kérjük ezen igényét jelezze a +36 30 989 3554, + 36 30 293 7506 telefonszámokon vagy az uzlet@papirtaska-uzlet.hu email címen.

Biztonságban vannak a személyes adataim?

A megrendelés során megadott adatait az Adatkezelési szabályzat szerint kezeljük, harmadik félnek át nem adjuk.

Szeretnék termékmintát kérni, milyen módon tehetem meg?

Örömmel küldünk Önnek ingyenes termék mintákat. Kérjük, küldje el kérését az uzlet@papirtaska-uzlet.hu email címre, a papírtáska fül kialakításával, a színével és a méretével együtt.

Kínálnak nyomtatási szolgáltatást is?

Természetesen lehetőség van a raktáron lévő papírtáskák emblémázására, illetőleg egyedi papírtáska gyártást is vállalunk. Kérjük lépjen kapcsolatba velünk, miután áttekintette az alábbi technikai segédletet.

Tudok támaszkodni a képernyő színének pontosságára a táskák megrendelésekor?

A számítógépes monitorok a színek megjelenítésének módjától függően változnak, ezért javasoljuk, hogy használja a Pantone kódot a színek pontosabb visszaadására.

Mi van, ha nem vagyok elégedett az elkészült, átvett termékekkel?

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a +36 30 989 3554, + 36 30 293 7506 telefonszámok valamelyikén, mindent megteszünk, hogy segítsünk, orvosoljuk a problémát.

Technikai segédlet

Mit jelentenek a feltüntetett méretek?

Szélesség X Talp X Magasság

Papírtáska méretek

Milyen papírtípusból készülnek a papírtáskák?

Kraft papír: sima felületű

Bordázott kraft papír: kreatív papír jellegű

Ofszetpapír: Matt felületű, mint a fénymásoló papír.

Műnyomó papír: igényesebb nyomatokhoz (fényes, vagy matt felülettel).

Milyen fültípust válasszak?

Raktáron lévő papírtáskáinkat három típusú füllel lehet választani:

szalagfüles: papír anyagából készült lapos, hajtott fültípus

Szalagfüles papírtáska

sodrottfüles: papír anyagból sodort, viszonylag merevebb tartású fül

Sodrottfüles papírtáska

zsinórfüles: polipropilénből készült, műanyag záróvéggel ellátott, nagy színválasztékban rendelkezésre álló fül. Általában a papírtáska színével egyező színű fület kínáljuk, de lehetőség van más színek választására is. Pl. fehér táskán piros emblémázott logó mellé szépen mutat a piros színű fül.

Zsinórfüles papírtáska

Egyedi gyártású papírtáskáink esetében a zsinór helyett, választhatóak exkluzív megjelenést kölcsönző szatén szalagok, akár ripszalag, de készíthetjük piskóta füllel is a papírtáskát.

Szatén szalagok

Hogyan adhatom át a logót, amit nyomtatni szeretnék a papírtáskára?

Grafikák, logók átadása kompozit .pdf kiterjesztésű file-ban történik, mely tartalmazza a grafikai elemeket, lehetőleg Pantone színeket és tartalmaznia kell a beágyazott fontokat/betűtípusokat.

A file elküldése e-mailen történhet, illetve a webáruházban található konfigurátor végén is van lehetőség a fájl feltöltésére maximum 20 MB méretig.

A logó felhasználásával, a kiválasztott papírtáskáról látványtervet készítünk.

Az Ön logojának a helye

A megrendelés feldolgozását a látványterv elfogadásával indítjuk.

Ügyfeleink által biztosított grafikában tartalmi és formai hibákért felelősséget nem vállalunk!

Milyen nyomtatás típust válasszak?

Szitázás:

A legősibb nyomtatási eljárást már a kínaiak is használták. Több ezer évvel ezelőtt képesek voltak többszínes, színátmenetes, hallatlanul finom árnyalatú nyomatok előállítására. Alapeleme a szitaszövet/szitafilm, melyet bizonyos helyeken elfednek, más helyeken szabadon hagynak. A szabadon hagyott helyeken a festéket ún. rákel segítségével átpréselik a nyomathordozóra, azaz papírtáskákra. Kis, közepes példányszámokra alkalmas. (100 db-tól)

Ofszet nyomtatás:

A nyomdaipar legelterjedtebb technikája a kb. 100 éve használt offset v. magyarosan ofszet-nyomás. Szó szerint átemelés, átmásolás, áthelyezés, azaz transzferálás. A kép a nyomólemezről először egy gumikendőre, majd a nyomathordozóra kerül. A nyomólemezre egyik oldalról a festékező henger hordja fel a festéket, másik oldalról a vizező henger hordja fel a vizet (újabban alkoholt). Mivel a vizes területen nem tapad meg a festék, csak a szárazon hagyott felületek veszik föl és adják tovább a festéket. Így kerül több henger átadásával a papírra a nyomat. Mindennek az alapja egy fényérzékeny lemez, amelyre ráfotózzák a színre bontott grafikát. Közepes és nagy példányszámú egyedi papírtáskák rendelése esetén javasoljuk. (200-250 db-tól)

Flexo nyomtatás:

Ez tulajdonképpen egy rotációs (tekercsről nyomó) magasnyomtatási eljárás, melynél a nyomóforma mindig gumi vagy műanyag. Ezért hívják flexo (azaz rugalmas) nyomtatásnak. Gyorsan száradó festéket használnak. Nagy példányszámokra ideális. (10.000 db-tól)

Hogyan lehet egyedivé tenni a papírtáskákat?

Formalakkozással (UV lakkozás)

Olyan lakkozási módszer, amelynek során a szitázással felhordott lakkréteg ultraibolya fényre megkötődik. Felületkezelés a nyomtatott oldalnak csak egyes, meghatározott részein történik, így kreatív módon képes kiemelni a grafikai részeket.

Dombornyomással (Embossing)

Betűk, képi elemek reliefszerű kidomborítása a nyomathordozó felületéből klisé segítségével. A dombornyomás segítségével a papír síkjából kiemelkedő vagy besüllyedő forma speciális térbeli hatást kelt, amely tapintásra is érzékelhető.

Fóliázással

A papírtáskák tartósságát és esztétikai megjelenését fokozhatjuk matt vagy fényes fólia segítségével.

Mit jelent a Környezetvédelmi Termékdíj (KTD)?

Az 1995-ben bevezetett környezetvédelmi termékdíj legfontosabb célja, hogy a termékek előállítása, forgalmazása, felhasználása során okozott környezeti veszélyek csökkentéséhez, illetve a károk megelőzéséhez, pénzügyi forrásokat teremtsen.

Környezetvédelmi termékdíjat kell fizetni az egyéb kőolajtermékek, a gumiabroncs, a hűtőközegek, a csomagolás, az akkumulátor, a reklámhordozó papír, valamint az elektromos és elektronikai berendezések (ide értve a hűtőberendezéseket is) importja, belföldi forgalomba hozatala vagy saját célú felhasználása után.

Az általunk értékesített papírzacskók is beleesnek a termékdíjas termékek körébe, így a termékdíjat azok után is meg kell fizetni.

Honlapunkon található árak már tartalmazzák a KTD-t.

A papírtáskák exportja esetén, illetőleg nem magyarországi bejegyzésű vásárlóink részére, a díj nem kerül kiszámlázásra.